Verpakkingsdesign

Bij golfkartonproducent PilloPak uit Eerbeek heb ik mezelf jarenlang kunnen ontwikkelen tot expert op het gebied van voedselveilige golfkarton verpakkingen. Soms met bedrukking. Soms bedoeld voor verwarmd gebruik in de oven. Vaak zo gedetailleerd en lichtgewicht je het beter "golfpapier" kunt noemen. Alle ontwerpen die je hier ziet zijn dan ook gemaakt met of bij PilloPak.

Marijndesign verpakkingsontwerp: een golfkarton innovatie om Pringles makkelijker uit de koker te halen.

Ken je dat probleem? Dat je handen te groot zijn om de onderste Pringles uit de bus te kunnen krijgen zonder er een knoeiboel van te maken...? Dat was mijn eigen ervaring en inspiratie voor dit ontwerp. Een zeer eenvoudig maar effectief product biedt extra bescherming, gebruiksgemak en uitstraling.

Marijndesign verpakkingsontwerp: de pure natuurlijke uitstraling van golfpapier leent zich bij uitstek voor een eco-look.

Golfkarton heeft een hele pure natuurlijke uitstraling. Je kunt handige eigenschappen meegeven aan de verschillende lagen papier. Het is lichtgewicht en toch stijf genoeg om slimme constructies te kunnen maken.
Om al deze positieve eigenschappen te benadrukken heb ik deze promo-verpakking ontwikkeld met een oneindig doorlopende print.

Marijndesign verpakkingsontwerp: een gepatenteerd sluitingsmechanisme in de verpakkingslijn voor Clean Ocean Packaging.

Voor Clean Ocean Packaging heb ik een 100% papieren oplossing mogen ontwerpen als alternatief voor de vele wegwerp plastic maaltijd boxen op de markt. De verpakking is onderdeel van een breed assortiment met verschillende uitvoeringen, en het sluitingsmechanisme is inmiddels gepatenteerd. 

Marijndesign verpakkingsontwerp: Een creatieve sessie met Rollor heeft geleid tot deze verrassende golfkarton toepassing.

Rollor is ontstaan rondom het inventieve idee om pakken en jurken op te rollen in plaats van te vouwen, waardoor er geen kreukels kunnen ontstaan. Ik heb ze mogen helpen brainstormen om uiteindelijk deze golfkartonnen variant van hun "Suitroller" op de markt te kunnen brengen.

Een stijlvolle verpakking voor een set gegraveerde glazen en een heerlijke Italiaanse wijn. Een perfect trouwcadeau, weet ik uit ervaring!

Een samenwerking tussen NNZ, Schut Systems en PilloPak rondom mijn verpakkingsontwerp. In eerste instantie was het een concept voor 4 appels, maar later zijn er vele varianten ontstaan voor kiwi's, halogeenlampen, koffie- en melkcupjes. Door de schuin geplaatste tussenschotjes is deze verpakking uitermate geschikt om ronde producten vast te klemmen.

"Simplicity is the ultimate sophistication"

- Leonardo da Vinci